RKC thuis gelijk tegen Cambuur

In de kelder van de eredivisie hebben RKC Waalwijk en SC Cambuur in Brabant met 2-2 gelijkgespeeld.

Beide clubs speelden in Waalwijk om te winnen. Het duel was niet goed, maar door de enorme werklust van beide ploegen, was het wel spannend en bleef het tot het eindsignaal onzeker wie zou winnen.

RKC Waalwijk raakte voor rust, bij een 1-0 voorsprong door Robert Braber, Romeo Castelen kwijt met een spierblessure. Cambuur maakte optimaal gebruik van het gebrek aan organisatie na het uitvallen van de aanvaller via een treffer van Michiel Hemmen. Even later zag RKC ook Evander Sno uitvallen en weer was het Hemmen die profiteerde door te scoren.

De ploeg van coach Erwin Koeman toonde in de tweede helft, na het uitvallen van doelman Jan Seda, karakter en kwam door een benutte penalty van Sander Duits (na hands van Mohamed El Makirini) op 2-2.

Schet mist kans en krijgt rood

Damiano Schet rook daarna twee keer aan de 3-2, maar ook Hemmen en Marcel Ritzmaier waren daar namens de Friezen beiden een keer dichtbij. RKC eindigde de wedstrijd met tien man nadat Schet met twee keer geel het veld had moeten verlaten.

Aan het eind van de wedstrijd was er nog twijfel of ook Cambuur-verdediger Lucas Bijker van het veld gestuurd had moeten worden. Bijker maakte in de slotfase een overtreding op Rémy Amieux. Scheidsrechter Eric Braamhaar bestrafte echter niet de verdediger, die al geel op zak had, maar zijn ploeggenoot Martijn van der Laan.

Na afloop erkende Braamhaar zijn fout en vertelde er melding van te maken bij de KNVB. De gele kaart kan dus nog een staartje krijgen voor Bijker.