NOS NieuwsAangepast

"Dino Bouterse is uitgelokt"

Dino Bouterse is uitgelokt tot het begaan van strafbare feiten. Dat zeggen internationaal strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops en de Amerikaanse oud-DEA-agent Michael Levine vanavond in Nieuwsuur.

De zoon van de Surinaamse president zit vast in de Verenigde Staten op verdenking van cocaïnesmokkel, het verlenen van steun aan Hezbollah en verboden bezit van zware vuurwapens.

Undercover-agenten

De aanklager legt in de dagvaarding uit hoe Bouterse is gefilmd, onder meer tijdens het plannen van drugstransporten en het steun willen verlenen aan terreurorganisatie Hezbollah. De zaak is bijna helemaal gebaseerd op het werk van undercover-agenten en informanten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA. Deze dienst zou Bouterse in de val hebben gelokt.

Volgens Knoops en Levine heeft de DEA zeer omstreden methoden gebruikt, waarvan het nog maar de vraag is of de rechter die zal toestaan in het proces. Zij stellen dat de zaak tegen Dino Bouterse veel minder sterk kan zijn dan de aanklager heeft doen geloven.

Onschuldig

Vandaag is Bouterse in een besloten zitting verschenen voor de rechter in New York. Daar heeft hij verklaard dat hij onschuldig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl