NOS Voetbal Aangepast

Go Ahead pakt punt tegen Heracles

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan het duel met Heracles Almelo. De thuisploeg keek vlak voor tijd nog tegen een achterstand aan, maar met een fraaie kopbal zorgde Erik Falkenburg voor 1-1.

Het duel werd op 3 november na twintig minuten gestaakt omdat regen en onweer verder spelen onmogelijk maakte. Beide teams moesten in principe met dezelfde elftallen aantreden als een maand geleden, maar door blessures moesten Sjoerd Overgoor en Marnix Kolder (Eagles) en Leon van Dijk en Thomas Bruns (Heracles) worden vervangen.

Go Ahead de overhand

In de eerste helft, die dus slechts 25 minuten duurde, was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Mikhail Rosheuvel zette goed door en schoot voorlangs. Op slag van rust deed de thuisploeg voor het eerst van zich spreken. Erik Falkenburg schoot van dichtbij naast en doelman Remko Pasveer greep goed in bij een inzet van Doke Schmidt.

Ook in de tweede helft had Go Ahead licht de overhand. De ploeg zocht meer de aanval, maar moest wel oppassen bij counters. Zo schoot Iliass Bel Hassani de bal uit een snelle uitbraak tegen de paal. Kort daarna ging het toch mis voor de Eagles toen Mark Uth na een knappe actie de 1-0 achter Eloy Room schoof.

Falkenburg goudhaantje

In de slotfase zette Go Ahead alles op alles voor de gelijkmaker. Jop van der Linden, die met een vrije trap al dicht bij de openingstreffer was geweest, raakte met een vrije trap de paal en Xander Houtkoop faalde oog in oog met Pasveer.

Falkenburg zorgde er voor dat de supporters van de thuisclub toch met een tevreden gevoel naar huis gingen. Na een fraaie actie van invaller Mawouna Amevor kopte de middenvelder knap raak.

STER reclame