Heerenveen in slotfase naast ADO

ADO Den Haag heeft in eigen huis nagelaten zijn vijfde zege van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Maurice Steijn zag sc Heerenveen in de slotfase langszij komen: 1-1.

ADO en Heerenveen schotelden het publiek een matige eerste helft voor, waarin maar weinig goed ging. Aanvankelijk kregen beide ploegen nog wel enkele kansjes, maar naarmate de helft vorderde werd het spel steeds slordiger.

Gemiste kansen

Toch hadden beide ploegen met een voorsprong kunnen gaan rusten. Zo stopte Kristoffer Nordfeldt een vrije trap van Ricky van Haaren en was Mike van Duinen tot twee keer toe dicht bij een treffer. Aan de andere kant redde Gino Coutinho bij een inzet van Kenny Otigba en slaagde de doorgebroken Bilal Basacikoglu er niet in Alfred Finnbogason of Luciano Slagveer te vinden.

In de tweede helft viel er meer te genieten. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen een aantal grote mogelijkheden. Zo hadden Van Haaren, Van Duinen, Ninos Gouriye en Mathias Gehrt voor ADO kunnen scoren en lieten Finnbogason en Basacikoglu kansen voor de Friezen onbenut.

Van Duinen en Otigba trefzeker

Twintig minuten voor tijd werd er dan toch gescoord. Na een prima aanval kon Van Duinen uithalen en omdat Nordfeldt niet goed ingreep kwam ADO op 1-0.

De thuisploeg kwam daarna enkele keren goed weg. Zo gleed Danny Bakker de bal tegen de paal van zijn eigen doel. In de extra tijd ging het alsnog mis voor de Hagenaars. Kenny Otigba zorgde met een prachtig schot voor de late gelijkmaker.