De agent die verdacht wordt van het doodschieten van de 17-jarige jongen Rishi wordt bedreigd. Dat blijkt uit een bericht van de rechtbank, die veiligheidsmaatregelen heeft genomen voor de zitting van aanstaande maandag. Dan wordt de rechtszaak inhoudelijk behandeld.

Rishi werd op 24 november vorig jaar op station Den Haag Hollands Spoor neergeschoten door een agent, omdat die dacht dat de jongen een wapen wilde pakken. De agent zegt dat hij de jongen in zijn been wilde raken, maar hij schoot hem in zijn hals, waarna hij overleed.

De politieman wordt verdacht van doodslag. Verder wordt hem zware mishandeling met dood tot gevolg en dood door schuld ten laste gelegd.

Videoverbinding

De Haagse rechtbank heeft maatregelen genomen om de agent anoniem aan de zitting te kunnen laten deelnemen. Zo is de dagvaarding geanonimiseerd en kan het publiek de zaak alleen volgen via een videoverbinding.

Het is niet bekend wie de agent bedreigt en om wat voor bedreiging het gaat. Advocaat Max Vermeij, die de agent bijstaat, zegt tegen Omroep West dat er vorig jaar "the cop will die" op een stoeptegel werd geschreven. Of er andere bedreigingen zijn, weet hij niet.

Bronnen binnen justitie melden aan de NOS dat er ook recentelijk bedreigingen zijn geweest, en dat die "zeer serieus" worden genomen.

STER reclame