Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek dat een jaar geleden voor het laatst op papier verscheen, maakt een comeback. De New York Times meldt dat Newsweek in januari of februari weer met een papieren versie wil komen, die wekelijks 64 pagina's moet tellen.

Newsweek-hoofdredacteur Jim Impoco heeft tegen de krant gezegd dat het blad qua inkomsten zich meer op abonnementen richt, dan op advertenties. De lezers zouden ook meer voor Newsweek moeten gaan betalen.

Eén dollar

De terugkeer naar een papieren versie van Newsweek is een opmerkelijke stap voor een blad dat het in het digitale tijdperk erg moeilijk had. Op het hoogtepunt in 1991 had het tijdschrift nog 3,3 miljoen lezers. Daarna daalde de oplage gestaag. In 2010 werd Newsweek door de toenmalige eigenaar The Washington Post verkocht voor een symbolisch bedrag van één dollar aan investeerder Sidney Harman.

Twee jaar later werd besloten om alleen nog door te gaan op internet, als online magazine Newsweek Global. Dat zou 40 miljoen dollar (29,4 miljoen euro) aan kostenbesparingen moeten opleveren. Newsweek werd dit jaar opnieuw verkocht, ditmaal aan een kleine uitgever die het blad weer wil uitgeven. Gehoopt wordt op een oplage van 100.000 exemplaren per week.

STER reclame