NOS NieuwsAangepast

Knallende Franse familieruzie om Asterix

Grote ruzie in de Asterix-familie. De Fransman Albert Uderzo, de schepper van de strip, klaagt zijn dochter en schoonzoon aan wegens geestelijke mishandeling. De ruzie binnen de familie, die miljoenen verdiende aan Asterix, is al langer bezig, sinds 2007. Ze zijn het niet eens over wat er met Asterix moet gebeuren na Uderzo's (86) dood.

Volgens dochter Sylvie is haar vader wilsonbekwaam en moet zij het beheer over de strip krijgen. Zo wil ze voorkomen dat de serie doorgaat en haar vaders nalatenschap verdwijnt. Ze denkt dat Uderzo wordt uitgebuit door anderen.

Intimidatie

Uderzo vindt zichzelf helemaal niet wilsonbekwaam en heeft juist altijd gezegd dat Asterix na zijn dood moet doorgaan. Volgens hem wordt zijn dochter beïnvloed door haar man. Hij vindt dat hij door hen wordt geïntimideerd.

In oktober verscheen 'Asterix en de Picten', van schrijver Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het is het eerste album van de beroemde Galliër waarvoor Uderzo niet de tekeningen leverde. De oorspronkelijke schrijver van Asterix, René Goscinny, is al in 1977 overleden.

Van de 25 Asterix-albums zijn er wereldwijd ruim 350 miljoen verkocht. De strips zijn vertaald in meer dan 100 talen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl