NOS SportAangepast

Brunel sponsor in Ocean Race

Brunel is tijdens de Volvo Ocean Race de sponsor van de Nederlandse boot. Het bedrijf werd dinsdag op een persconferentie gepresenteerd.

Brunel was in 2005 ook sponsor van het Nederlandse team. Zaterdag werd al duidelijk dat er met Sailing Holland in oktober 2014 weer een Oranje-boot aan het vertrek zou staan van het grootste zeilevenement ter wereld. Bouwe Bekking, die al zes keer eerder meedeed, is de schipper. Gerd-Jan Poortman is bemanningslid, terwijl Gideon Messink de operatie aan wal leidt.

Erfgoed

"Opnieuw een Nederlands sprekend team in de Volvo Ocean Race, dat zijn we ons erfgoed en de toekomstige zeilgeneraties verschuldigd", zegt Bekking. "Maar het biedt bovenal het beste zeilen van de wereld."

Bekking staat als schipper aan het roer van een crew die minimaal drie Nederlanders telt. Brunel, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de zakelijke dienstverlening, heeft zich als doel gesteld de bemanning uit te breiden met zo veel mogelijk Nederlanders. "Onze natie staat wereldwijd bekend als het land van de windmolens, dijken, tulpen, kaas, houten klompen...en de Volvo Ocean Race. Deze race zit gewoon in ons bloed."

Record

Bekking doet voor de zevende keer mee en kan het record van de Zweed Roger Nilson evenaren, de enige man die tot nu toe de Ocean Race zeven keer voltooide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl