In New York is een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn vier doden gevallen. Twee van hen werden uit de trein geslingerd. Er zijn 63 gewonden, van wie er zes slecht aan toe zijn en 11 kritiek.

Vijf van de zeven wagons zijn uit de rails gelopen, twee daarvan en de locomotief zijn gekanteld. Drie wagons liggen tientallen meters van de rails.

Aanvankelijk leek het erop dat er wagons in het water terechtgekomen waren, maar dat blijkt niet zo te zijn. Een wagon is op de oever van de rivier tot stilstand gekomen.

Speurhonden

Een groot aantal voertuigen van hulpdiensten en zeker 130 brandweerlieden verleenden eerste hulp. De politie zocht in de omgeving met speurhonden naar gewonden.

Tientallen mensen konden zelf uit de treinstellen klimmen.

Spuyten Duyvil

De trein ontspoorde rond 7.20 uur plaatselijke tijd in de wijk the Bronx, net buiten Manhattan, vlak bij de rivier de Hudson. Het ongeluk gebeurde op de Metro-North line bij station Spuyten Duyvil.

Een ooggetuige meldt dat de trein een stuk harder reed dan normaal. Ook een passagier had het gevoel dat de trein harder reed dan hij gewend was.

Remmen

De trein was onderweg naar Grand Central Terminal in Manhattan. De wagons werden geduwd door een locomotief. Volgens CNN heeft de machinist verklaard dat hij probeerde te remmen in de vrij scherpe bocht waar de trein ontspoorde, maar dat de remmen niet werkten.

Op dezelfde plek is in juli een trein met vuilnis ontspoord.

Maandagochtendspits

De Hudsonlijn is dicht. Hoe lang dat zal duren is nog niet bekend, maar het ziet ernaar uit dat de gevolgen voor de maandagochtendspits groot zullen zijn.

STER reclame