Heerenveen na rust langs Eagles

In een duel met twee gezichten heeft sc Heerenveen thuis met 3-1 gewonnen van Go Ahead Eagles.

Een slordig en slap Heerenveen had voor rust, op een mooi schot van Joeri de Kamps na, niets in te brengen. Go Ahead creëerde kans op kans en het was een wonder dat het bij rust slechts 0-1 was. Xander Houtkoop miste twee keer op aangeven van Jarchinio Antonia, maar gaf vlak voor rust wel de voorzet waaruit Erik Falkenburg knap scoorde.

Zes minuten na rust was het opeens 2-1. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd door Marten de Roon langs doelman Eloy Room getikt en Pele van Anholt schoot van twintig meter raak.

Go Ahead leek knock-out, maar knokte zich knap weer in de wedstrijd. Luciano Slagveer en De Roon waren nog dicht bij een Friese treffer, Jop van der Linden en Falkenburg bij de 2-2. Uiteindelijk verzorgde Ziyech ietwat gelukkig via de voet van Van der Linden de 3-1.