In Schotland is een politiehelikopter neergestort op een café in Glasgow. Bij de crash is zeker één dode gevallen. 32 mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Er zitten nog mensen vast in de pub. Met een aantal van hen is contact geweest, maar de politie vindt het niet veilig genoeg om het gebouw binnen te gaan.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 22.30 uur plaatselijke tijd. Parlementslid Jim Murphy die toevallig langs de plek van het ongeluk reed, zegt dat hij bezoekers zich een weg naar buiten zag banen. Voorbijgangers vormden een keten om de bezoekers van café The Clutha te helpen. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en een groot deel van het centrum is afgezet.

Baksteen

Op het moment van het ongeluk speelde er een band in de populaire kroeg op Stockwell Street. Er zouden ongeveer 120 bezoekers zijn geweest.

Ooggetuigen zeggen dat de helikopter als een baksteen uit de lucht viel. Aan boord van het toestel waren twee agenten en een piloot.

Stof en paniek

Een andere getuige, de 34-jarige Fraser Gibson, zei tegen de BBC dat hij halverwege het optreden van de band een heel harde klap hoorde. Het klonk volgens Gibson als een explosie.

"In een deel van de kroeg was alleen nog maar stof te zien. We wisten niet wat er gebeurd was en aarzelden even. Daarna brak er paniek uit en probeerde iedereen zo snel mogelijk naar buiten te komen", zei Gibson.

STER reclame