Smartengeld verwisselde baby

Aangepast

In Japan heeft een kind van rijke ouders die als baby verwisseld werd met een kind van eenvoudige komaf, een schadevergoeding van ruim 370.000 dollar gekregen. De nu 60-jarige man, die door de vergissing in armoede opgroeide, had 2,5 miljoen dollar geëist van het ziekenhuis dat de fout had gemaakt.

De verwisselde kinderen leefden het leven dat voor de ander was voorbestemd. De een leefde van uitkeringen voor hij vrachtwagenchauffeur werd. Zijn 'moeder' voedde hem met twee andere kinderen alleen op. Haar man overleed twee jaar na de geboorte van de jongen.

Wasbeurt

Het kind van de arme ouders kreeg privé-onderwijs, ging naar de universiteit en werd makelaar in onroerend goed.

De verwisseling werd ontdekt in 2009 toen de rijke ouders een DNA-test lieten uitvoeren omdat een van hun vier zoons helemaal niet op de drie anderen leek. De zaak werd herleid tot het San-Ikukai-ziekenhuis in Tokio, waar de baby's na een wasbeurt door een verpleger bij de verkeerde moeder waren terugbezorgd.

De identiteit van de man die door de rechtbank gecompenseerd is, wordt niet bekendgemaakt. Tot 2011 heeft hij zijn echte ouders niet gekend.

Woede

Na het vonnis zei hij dat hij gevoelens van spijt en woede had, en dat hij wilde dat de tijd kon worden teruggedraaid. "Ik had nooit gedacht dat zoiets in Japan kon gebeuren", verklaarde hij.

De rechter verklaarde dat de pijn en teleurstelling van de betrokkenen niet meer kunnen worden goedgemaakt

STER Reclame