NOS NieuwsAangepast

Kamp: begrip boosheid Groningers

Minister Kamp begrijpt de ongerustheid en boosheid van de Groningers over de kans op zwaardere aardbevingen.

"Ik snap heel goed dat mensen in Groningen ongerust en boos zijn", zei de minister van Economische Zaken na afloop van de ministerraad.

Maximumkracht

Hij reageert op het nieuws van de NOS dat aardbevingen in het gebied krachtiger kunnen worden dan ze tot nu toe werd gezegd.

Betrokken instanties sluiten bevingen tussen de 4,5 en 6,0 op de schaal van Richter niet uit. Tot nu toe wordt rekening gehouden met een maximumkracht van 3,9 op de schaal van Richter.

Strenge winter

De afgelopen tijd is er veel meer gas opgepompt dan de gebruikelijke hoeveelheid. Volgens Kamp heeft dat te maken met de afgelopen strenge winter, waardoor de reserves zijn opgebruikt. "

De reserves moeten weer worden aangevuld, omdat we niet weten hoe de komende winter zal zijn", zegt Kamp. "Deze winter willen wij ook ons huis kunnen verwarmen en kunnen blijven koken."

Verlagen

In januari komt het kabinet met een standpunt over de gaswinning in Groningen. In januari adviseerde het Staatstoezicht op de Mijnen (SODM) om de gasproductie te verlagen in verband met het toenemend aantal aardbevingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl