PSV verliest, maar heeft nog kans

PSV is er nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-out-fase in de Europa League. De Eindhovenaren zijn hun vormcrisis duidelijk nog niet te boven en verloren met 2-0 van Loedogorets.

Omdat het eigen stadion van de Bulgaren niet voldeed, werd de wedstrijd gespeeld in het troosteloze (en grotendeels lege) nationale stadion in Sofia.

De bezoekers hadden het meeste balbezit en waren zo af en toe gevaarlijk via Luciano Narsingh. Zijn eerste actie leverde een kans op voor Memphis Depay en met zijn tweede ging hij voor eigen succes. De Bulgaarse doelman keerde Narsinghs inzet.

Loedogorets, koploper in groep B, wachtte rustig af, maar als het aanzette sloeg de paniek in de PSV-defensie toe. Zo ook in de 38ste minuut: Roman Bezjak versnelde en kapte Karim Rekik kinderlijk eenvoudig uit. Zijn schot ging via Santiago Arias in het doel.

PSV kan zich niet oprichten

In de tweede helft ging het direct van kwaad tot erger. Jeffrey Bruma verspeelde de bal aan Bezjak en trok aan de noodrem. De verdediger liep daarmee tegen zijn tweede gele kaart op.

PSV probeerde het nog wel, maar kon zich niet meer oprichten. In de 79ste minuut strooide Bezjak nog wat zout in de Eindhovense wonden door ook de 2-0 binnen te schieten. Ola Toivonen gaf de Sloveen alle ruimte.

Ondanks de pijnlijke nederlaag ligt de weg naar de volgende ronde nog helemaal open voor PSV. Een punt in eigen huis tegen Tsjornomorets op 12 december volstaat.

Tsjornomorets won met 2-1 van Dinamo Zagreb en heeft nu 7 punten uit vijf wedstrijden, evenveel als PSV. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een gelijkspel, aangezien de uitwedstrijd in Odessa met 1-0 werd gewonnen.