Jos van Rey heeft voorafgaand aan zijn gesprek met staatssecretaris Teeven op 20 september een aantal keren contact gehad met het ministerie. Dat blijkt uit tapverslagen die de NOS heeft kunnen inzien. Een reconstructie.

10.53 uur: Van Rey belt iemand (identiteit niet bekend) in de omgeving van Teeven op zijn mobiele nummer en vraagt of hij Teeven twee minuten kan spreken in verband met een kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond. Teeven kent deze kandidaat, het gaat om Bryan Rookhuizen en Van Rey wil Teeven iets over Rookhuizen vragen. Hij zou dat graag om 13.00 uur doen. Zijn contactpersoon kijkt of dat gaat lukken.

11.20 uur: Van Rey krijgt van zijn contactpersoon een sms'je: "Beste Jos, Fred Teeven belt jou om 12 uur ivm de benoeming".

12.01 uur: Van Rey wordt gebeld door de secretaresse van Teeven. Ze wil hem doorverbinden, maar de lijn blijkt bezet. Ze vraagt of Van Rey bereikbaar is. Van Rey geeft aan dat hij kan worden gebeld.

12.20 uur: Opnieuw de secretaresse van Teeven: de staatssecretaris zit in de Kamer. Ze vraagt of het om 12.50 uur schikt. Van Rey geeft aan dat hij daarvoor uit de vertrouwenscommissie zal lopen.

13.01 uur: Weer belt de secretaresse van Teeven. Ze zegt dat de staatssecretaris om 15.00 uur zijn secretaresse belt. Van Rey vraagt of ze hem dan kan sms´en, omdat hij dan in overleg zit en de telefoon niet kan aannemen. Ze gaat het proberen.

13.14 uur: De stroom valt uit in de interceptiemodule van de tapkamer. De storing duurt 50 minuten. In die periode voert Van Rey vijf telefoongesprekken met zijn mobiele nummer. Geen enkel gesprek is opgenomen. Wel zijn de log-gegevens bekend.

13.41 uur: Een van de gesprekken is met een nummer in Den Haag, het telefoonnummer dat in gebruik is bij de secretaresse van Teeven. Het gesprek duurt 1 minuut en 23 seconden. Dit moet het gesprek tussen Teeven en Van Rey zijn.

14.04 uur: Einde van de storing. Gedurende deze vijftig minuten zijn mogelijk duizenden gesprekken niet opgenomen, want behalve de nummers van Rey werden met deze interceptiemodule ook 2000 andere nummers getapt. Daar is niets van terug te vinden.

STER reclame