NOS NieuwsAangepast

"Schadevergoeding voor negermail"

Jeffrey Koorndijk wil een schadevergoeding omdat hij vanwege zijn huidskleur werd afgewezen bij een Arnhems elektronicabedrijf. In dagblad Metro zegt hij een advocaat te zoeken om een zaak aan te spannen.

"Ik wil zeker een schadevergoeding. Ik ben zwaar voor schut gezet en gediscrimineerd." zegt Koorndijk in de krant. Hij zegt al langer te vermoeden dat hij wordt gediscrimineerd door potentiële werkgevers, "maar nu heb ik bewijs".

De medewerker die Koorndijks sollicitatie beoordeelde, stuurde per ongeluk een mailtje met de reden voor de afwijzing naar Koorndijk, in plaats van naar zijn baas. Daarin schreef hij "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)".

Non-actief

De medewerker is inmiddels op non-actief gezet. Volgens eigenaar Mike de Wilde van het bedrijf wordt er in overleg met een advocaat nog gekeken naar verdere maatregelen. "Dit tolereer ik van niemand. Het is heel hectisch, dus ik kan niet zeggen wat het gaat worden, maar dat het een staartje gaat krijgen lijkt me duidelijk", zei hij tegen Omroep Gelderland.

De Wilde zegt sinds het incident overspoeld te worden met negatieve reacties. "We zijn geschrokken van alle reacties. We krijgen de ergste verwensingen."

Ontslag

Koorndijk vindt dat de medewerker moet worden ontslagen, zei hij gisteravond bij BNN Today. Hij heeft inmiddels een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens.

Omdat hij nooit is langs geweest bij het bedrijf, vermoedt Koorndijk dat de medewerker hem alleen op basis van de foto bij zijn Facebook-profiel heeft afgewezen.

Door alle ophef komt Koorndijk overigens misschien toch nog aan een stageplek: een ander elektronicabedrijf uit Arnhem heeft hem uitgenodigd via Twitter. "Ik ga er gelijk naartoe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl