Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam heeft bij RTL een klacht ingediend tegen Gordon. De klacht gaat over het optreden van Gordon tegen een Chinese kandidaat in Holland's Got Talent.

De grappen van Gordon over de Chinezen schoten veel mensen in het verkeerde keelgat. Dertien mensen dienden een klacht in bij het meldpunt dat daarop een brief aan RTL stuurde met het verzoek om excuses aan te bieden. Daarop is nog niet gereageerd.

Sulplise

Gordon vroeg de Chinese kandidaat of hij "39 met rijst" ging zingen. Na deze toespeling op Chinese afhaalrestaurants maakte Gordon nog een uitspraakgrap door het optreden als een "sulplise" te omschrijven.

Volgens Gordon was de Chinese kandidaat helemaal niet boos of beledigd door de grappen. Volgens de Volkskrant zeggen bronnen in de Chinese gemeenschap dat Xiao Wang wel degelijk is geraakt door het optreden van Gordon.

China

In China is de zaak vooral op internet een item. De rest van de Chinese media heeft er niet al te veel aandacht aan besteed. Ook op straat wordt er weinig over gepraat.

STER reclame