PSV wil donderdag bij het Bulgaarse Loedogorets een grote stap richting de volgende ronde van de Europa League zetten.

Trainer Phillip Cocu liet woensdag tijdens de laatste persconferentie weten dat hij niet van plan is zijn middenveld te veranderen. "Want we creëren wel veel kansen in de wedstrijden", zei hij. "Zo willen we graag spelen. We hebben gekozen voor een herkenbare speelstijl met dominant voetbal op het middenveld. Alleen het rendement is niet hoog genoeg."

Goede basis

Cocu koos de laatste duels voor de middenvelders Ola Toivonen, Adam Maher en Stijn Schaars. De twee eerstgenoemde aanvallende middenvelders wekken nog niet de indruk dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld. "Maar als je zoals zaterdag tegen sc Heerenveen 75 procent balbezit hebt, dan is dat een goede basis", zei Cocu. "Als ploeg moeten we daar gewoon meer rendement uit halen."

De vorige wedstrijd in de Europa League, voor eigen publiek tegen Dinamo Zagreb, werd met 2-0 gewonnen door de Eindhovenaren. PSV bezet daardoor de tweede plaats in de poule, met drie punten achterstand op het al gekwalificeerde Loedogorets. Tsjornomorets staat derde met drie punten minder dan de ploeg van Cocu. De Oekraïners komen voor het afsluitende pouleduel nog op bezoek in Eindhoven.

Koud vooruitzicht, Manolev mee

Cocu mist nog steeds de geblesseerde Tim Matavz, Georginio Wijnaldum en Park Ji-sung. Ook de linksbacks Jetro Willems en Abel Tamata zijn geblesseerd achtergebleven in Eindhoven. Jorrit Hendrix start mogelijk links in de defensie maar Cocu heeft ook Stanislav Manolev en Rai Vloet (zoon van Sparta-directeur Wiljan Vloet) meegenomen naar Sofia, waar het de afgelopen dagen flink heeft gesneeuwd.

STER reclame