Een moeder en stiefvader in de Amerikaanse stad Tucson hebben hun drie dochters maandenlang opgesloten en mishandeld. De drie kinderen van 12, 13 en 17 jaar oud werden vastgehouden in geluiddichte kamers, meldt de politie na een onderzoek.

Een van de dochters wist dinsdag te ontsnappen via haar slaapkamerraam en vluchtte naar de buren. Vlak daarvoor zou haar stiefvader haar met een mes hebben aangevallen.

De twee jongste dochters brachten lange tijd samen in gevangenschap door. Hun slaapkamer in de eengezinswoning was goed geïsoleerd en het echtpaar hield de kinderen met bewakingscamera's in de gaten. De twee zusjes hadden hun oudste zus al bijna twee jaar niet gezien. Het 17-jarige meisje werd in een aparte slaapkamer vastgehouden.

Niet in bad

Het echtpaar wordt verdacht van geestelijke en lichamelijke mishandeling. De stiefvader (34) wordt ook seksueel misbruik van een kind jonger dan 15 jaar ten laste gelegd.

De kinderen waren zwaar verwaarloosd, zegt de politie. De slachtoffers verklaarden dat ze één keer per dag te eten kregen en dat ze al een half jaar niet meer in bad waren geweest.

Herrie

Ze werden continu blootgesteld aan harde muziek, die volgens de politie nooit stopte. "Als het erop leek dat ze de muziek leuk vonden, werd snel harde ruis opgezet", vertelt politiechef Villasenor tijdens een persconferentie. "Agenten schrokken van het volume toen ze de geluidsdichte deuren openden."

Een buurtbewoner zegt tegen een lokale krant dat hij niet van het bestaan van de drie kinderen af wist. Het echtpaar woonde pas sinds augustus in het huis, maar de politie vermoedt dat de kinderen ook eerder al werden vastgehouden.

De drie dochters zijn na een medisch onderzoek en een gesprek met de politie met elkaar herenigd. Het echtpaar zit in afwachting van de rechtszaak in de gevangenis.

STER reclame