1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Inwoners N-Groningen naar rechter

Inwoners van Noord-Groningen stappen naar de rechter om de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en/of de Staat aansprakelijk te stellen voor de waardedaling van hun huis.

De stichting WAG, waarin de 150 bewoners en enkele woningcorporaties zich hebben verenigd, wil compensatie voor de indirecte schade die de woningen hebben geleden door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in het gebied. Zo zouden de huizen minder waard zijn geworden en zouden ze moeilijker te verkopen zijn.

"Onze huizen worden willens en wetens beschadigd en dat is een onrechtmatige daad", zei voorzitter Lolke Weegenaar op een informatiebijeenkomst.

Rechtszaak

De stichting wil in eerste instantie dat de rechtbank de NAM of het Rijk aansprakelijk stelt voor de schade. Dat zou mede moeten gebeuren op basis van nieuw eigen onderzoek.

Daarna gaat de stichting alle individuele gevallen voorleggen aan de rechter. WAG denkt dat de rechtszaak begin 2014 van start gaat.

De stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) is in maart opgericht om voor de gedupeerden van de aardbevingen op te komen. Het advocatenkantoor dat de stichting oprichtte stelde de Staat en de NAM toen al aansprakelijk voor de geleden schade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl