NOS NieuwsAangepast

Dinosaurus levert 480.000 euro op

In Groot-Brittannië is het skelet van een dinosaurus geveild voor 400.000 pond, omgerekend zo'n 480.000 euro. De botten zijn gekocht door een onbekend openbaar instituut dat de dino wil tentoonstellen.

Misty, zoals de dinosaurus wordt genoemd, is vorig jaar opgegraven in de Amerikaanse staat Wyoming. Het skelet is daarna in Rotterdam in elkaar gezet.

Kinderen

De botten van de 17-meter lange vrouwelijke langnek werden gevonden door de kinderen van de Duitse paleontoloog Raimund Albersdörfer.

De kinderen waren met hun vader bij een opgraving. Zij wilden zelf ook fossielen vinden. Daarom stuurde de vader hen naar een plek waarvan hij dacht dat er hooguit wat kleine stukken zouden liggen.

Groot bot

Toen de kinderen even bezig waren, kwamen ze ineens aanlopen met een groot bot. Ze bleken een diplodocus te hebben gevonden.

Doordat de botten werden gevonden op particulier terrein, was het mogelijk voor Albersdörfer om de botten mee te nemen naar het buitenland. Als ze in openbare grond hadden gelegen, moesten ze in de VS blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl