Slapeloze nacht voor Hoesen

Spits Danny Hoesen kon zijn geluk niet op na de 2-1 overwinning van Ajax op Barcelona. Niet alleen liep hij het veld af als matchwinnaar, hij werd ook de eerste speler die in één seizoen scoorde in de eerste divisie, eredivisie én de Champions League. ''Leuk, hè?! Hier zal ik nog wel even van wakker liggen vannacht.''

Hoesens goal viel vlak voor rust na een geblokt schot van Viktor Fischer. "Dat ik hier als matchwinnaar van het veld afloop, had ik zeker niet durven dromen. Ik had de hele week al een goed gevoel over deze wedstrijd. We konden niets fout doen. We speelden tegen de beste ploeg van de wereld. En dat ik dan de winnende goal kan maken, dat is top!''

Vertrouwen

De eerste goal van Ajax kwam van de voet van Thulani Serero. Uit een lange, strakke voorzet van Ricardo van Rhijn tikte hij de bal binnen. Een beetje beduusd stond hij na afloop de pers te woord. "Ik realiseer het me nog niet helemaal. Maar de credits gaan eigenlijk naar het hele team."

"Ik heb hard gewerkt. Ik speel met veel vertrouwen nu. Dat komt ook omdat ik meer wedstrijden speel. Met elke wedstrijd groeit mijn vertrouwen."

Uitblinker

Naast de doelpuntenmakers Hoesen en Serero was er nog een uitblinker bij Ajax: Daley Blind. De allrounder begon de wedstrijd als middenvelder, maar na het uitvallen van Nicolai Boilesen werd hij linksachter. ''De laatste weken zijn we goed bezig. We laten zien hoe we willen voetballen."

"Maar dit is uitzonderlijk. Ik denk dat maar weinig teams tegen Barcelona kunnen wat wij vanavond deden. Druk zetten en vooruit voetballen. Dat je met 2-0 de rust ingaat, had niemand kunnen voorspellen. In de tweede helft krijgen we snel een rode kaart, maar als je dan kijkt hoe het team het oppakt. We geven maar één kans weg. Dan kun je zeggen dat we het goed gedaan hebben.''