NOS NieuwsAangepast

Ouderen in isolatie om bacterie

Vier oudere bewoners van verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg worden woensdag overgeplaatst naar een geïsoleerde locatie. Vorige week werd bekend dat ze besmet zijn met de carbapenemase-producerende Klebsiella-darmbacterie (KPC), die gevaarlijk is voor mensen met een verminderde weerstand.

De besmetting is niet te bestrijden met antibiotica. Het verpleeghuis wil de vier oudere patiënten daarom afgezonderd van de andere bewoners verzorgen en laten herstellen.

Griekenland

De uitbraak van KPC begon met een patiënt die de bacterie in Griekenland opliep. Die werd in het Amphia Ziekenhuis in Breda opgenomen, na vijf weken op een Griekse intensive care te hebben gelegen.

In het Amphia werd de bacterie gevonden. Hoewel de patiënt geïsoleerd verpleegd werd, is toch iemand anders in het ziekenhuis besmet geraakt. De vereiste voorzorgsmaatregelen waren wel genomen.

Getest

Zodra de verhuizing van de vier patiënten achter de rug is, worden de achtergebleven bewoners op de revalidatieafdeling van het Brabantse verpleeghuis opnieuw getest of ze gezond zijn.

Als uit de controle blijkt dat er geen nieuwe besmettingen zijn, wordt de opnamestop opgeheven. De Riethorst verwacht dat dat volgende week zal gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl