Twente weet weer wat winnen is

FC Twente heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer een zege geboekt in de eredivisie. De Tukkers rekenden in Enschede met 5-2 af met NAC Breda.

De thuisploeg opende furieus en was via Felipe Guttiérez en Shadrach Eghan al snel dicht bij de 1-0. De Twentse storm ging daarna wat liggen, maar na een foutje van Henrico Drost opende Kyle Ebecilio fraai de score. De middenvelder schoot de bal knap binnenkant paal binnen.

Van der Weg scoort weer tegen Twente

Twente heerste ook in het vervolg, maar Kenny van der Weg liet toch de 1-1 aantekenen. Nadat Jordy Buijs op doelman Nick Marsman was gestuit, schoot de verdediger raak. Het was voor Van der Weg zijn tweede eredivisiegoal. Zijn eerste maakte hij ook tegen Twente.

Lang kon NAC niet genieten van de gelijkmaker, want drie minuten later zorgde Dusan Tadic voor 2-1. Doelman Jelle ten Rouwelaar gleed Eghan onderuit, waarna de Serviër trefzeker was vanaf elf meter.

Promes beslist duel

Luc Castaignos leek het duel vlak na rust te beslissen door een puntgave voorzet van Eghan keurig binnen te tikken. NAC deed echter al snel iets terug. Danny Verbeek speelde een verdediger uit en verraste Marsman met een schot vanaf de zijkant van het strafschopgebied.

Twente bleef daarna de aanval zoeken. Invaller Youness Mokhtar was met een kopbal al dicht bij de 4-2. Ten Rouwelaar redde echter, maar had enkele minuten later geen antwoord op een schot van Quincy Promes.

Daarmee was het verzet van NAC gebroken. Twente probeerde de score nog wel verder op te voeren. Dat leidde amper tot grote kansen, maar vlak voor tijd haalde Promes toch nog een keer doeltreffend uit.