Groningen en Zwolle scoren niet

FC Groningen heeft thuis twee punten laten liggen tegen PEC Zwolle. Het duel in de Euroborg eindigde in 0-0.

Groningen had voor rust duidelijk de overhand. Met vloeiende combinaties werd Zwolle onder druk gezet en dat leverde ook tal van kansen op. Keeper Diederik Boer hield Andraz Kirm, Maikel Kieftenbeld en Richairo Zivkovic echter van scoren af en Filip Kostic schoot de bal in het zijnet.

Zwolle loert op counter

Het Zwolle van voormalig Groningen-trainer Ron Jans loerde op de counter en dat leverde één kans op. Giovanni Hiwat kon vrij uithalen, maar schoot over.

Na de rust was het spel van Groningen een stuk minder overtuigend. De thuisploeg zocht nog wel de aanval, maar nam daarbij te weinig risico en werd dan ook amper gevaarlijk.

Saaie tweede helft

Omdat ook PEC daar weinig tegenover stelde, viel er in de tweede helft maar weinig te genieten. Pas in de slotfase werd het nog even spannend. Groningen leek nog met de zege aan de haal te gaan, maar schot van invaller David Teixeira ging naast.