NOS NieuwsAangepast

Jackpotwinnaar wordt afgescheept met 1000 dollar

Er kwam geen rode knop aan te pas en toch ging een 34-jarige man in Amerika met minder geld naar huis dan hij gewonnen had. Hij had in een winkel 1000 dollar gekregen voor zijn kraslot.

Thuisgekomen vertrouwde de jackpotwinnaar, die gebrekkig Engels spreekt, het niet en daarom ging hij terug naar de winkel.

Tien keer zoveel

Zijn wantrouwen bleek te kloppen. Hij kon ineens tien keer zoveel geld krijgen, maar dan moest hij wel zijn mond houden tegen de politie.

Ook al bevestigde de winkeleigenaar, de vader van de bediende die hem had geholpen, dat hij echt maar 10.000 dollar had gewonnen, bleef de man twijfelen aan het verhaal. Dus besloot hij toch de politie in te schakelen. Na wat speurwerk ontdekten ze dat de man eigenlijk recht had op 1 miljoen dollar.

Kapotte computer

De winkelier en zijn zoon wilden het geld waarschijnlijk zelf houden en zijn aangeklaagd. Volgens hun zou de computer van de loterijorganisatie, die in de winkel staat, niet goed werken.

Vreemd, want in de regels van de New York Lottery staat dat mensen die meer dan 600 dollar winnen een bonnetje moeten krijgen om het gewonnen geld ergens anders op te halen.

Door Janneke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl