Negen Alkmaarders pakken punt

AZ heeft in Alkmaar met negen man een punt gepakt tegen Roda JC, dat pas in de laatste minuut langszij kwam: 2-2.

AZ moest al na twintig minuten met negen man verder na rode kaarten voor Nick Viergever en Nemanja Gudelj. De verdediger trok de doorgebroken Guus Hupperts onderuit en de middenvelder ging hard door op Anouar Kali.

Vreugde van korte duur

De Alkmaarders waren niet van slag, zochten waar het kon de aanval en kwamen via rechtsback Mattias Johansson toch op 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want Wiljan Pluim schoof vier minuten later na een fraaie combinatie de 1-1 binnen.

De Limburgers tikten er vervolgens vrolijk op los en leken door te gaan drukken, maar de treffer viel vlak voor rust aan de andere kant. Uitblinker Celso Ortiz onderschepte de bal, stuurde Aron Jóhannsson diep en de spits vond na een mooie actie het doel.

Shkurtaj bezorgt Roda punt

Roda zette AZ na rust flink onder druk en kreeg met name via Krisztián Németh (drie keer) en invaller Marc Höcher goede kansen. AZ hield op karakter stand en had bij vlagen zelfs het betere van het spel. Vlak voor tijd ging het toch mis voor de Alkmaarders toen Vasil Shkurtaj de bal achter doelman Esteban werkte.

In de blessuretijd kreeg Paul Biemans bij Roda nog zijn tweede gele kaart en kregen beide ploegen nog een kansje op de overwinning.