PSV niet langs tiental Heerenveen

PSV heeft thuis tegen sc Heerenveen opnieuw een flinke tik te verwerken gekregen. De Einhovenaren kwamen tegen de Friezen, die na een kwartier al tot een tiental waren gereduceerd, in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met die uitslag mochten de Brabanders de handen nog dichtknijpen: de gelijkmaker viel pas in blessuretijd.

De ploeg van coach Phillip Cocu heeft nu in de laatste vijf eredivisiewedstrijden drie keer verloren en twee keer gelijkgespeeld.

Heerenveen met tien

Nadat Heerenveen Joey van den Berg rood had zien krijgen na een onbesuisde actie jegens Adam Maher, speelde de wedstrijd zich grotendeels op de Friese helft af. Het overwicht van PSV leverde voor de rust een handvol kansjes op.

Na rust begon PSV gretig en Jürgen Locadia was tot twee keer toe kansrijk. Hij zag een inzet gestopt door doelman Kristoffer Nordfeldt en schoot van dichtbij hoog over. Daarna zakte PSV terug naar het matige niveau van voor de pauze en creëerde het nog nauwelijks kansen.

Tien man op voorsprong

Heerenveen leek met een punt ook meer dan tevreden. Er leek echter nog meer in het vat te zitten voor de ploeg van Marco van Basten. Uit één van de spaarzame counters kreeg invaller Yanic Wildschut een vrije doortocht, waarvan hij gretig gebruikmaakte.

PSV kreeg pas daarna echt grote kansen op een doelpunt. Heerenveen wankelde, vooral bij een kopbal van Toivonen die door Pele van Anholt van de lijn werd gehaald, maar leek stand te houden. In de extra tijd maakte Florian Jozefzoon toch nog de 1-1.