NOS NieuwsAangepast

R'dam onderzoekt eenzame dode

De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken hoe het kan dat een Rotterdamse vrouw tien jaar lang dood in haar woning lag, zonder dat iemand het merkte.

Het gemummificeerde lijk van de vrouw werd gisteren door de politie ontdekt, toen bouwvakkers die in het huis moesten zijn geen contact kregen.

Voorkomen

Rotterdam wil weten wie er contact heeft gehad met vrouw en wie haar dood had kunnen opmerken. De gemeente hoopt zo dit soort zaken in de toekomst te voorkomen.

In de buurt is verbijsterd gereageerd op de vondst van het lijk. Buurtbewoners zeggen niets te hebben gemerkt en waren ervan overtuigd dat de vrouw bij haar dochter was ingetrokken.

Steeds vaker

Het Nationaal Ouderenfonds vreest dat het steeds vaker zal gebeuren dat ouderen eenzaam overlijden en hun lijk lange tijd niet wordt ontdekt. "De tendens is dat ouderen steeds langer thuis wonen. Je moet heel ziek zijn wil je in een verzorgingstehuis terechtkomen", zegt directeur Jan Romme.

Uit een onderzoek van de GGD in Amsterdam bleek al dat in die stad om de dag het lijk van iemand wordt gevonden die langer dan 24 uur dood is. Vijf keer per jaar blijft een overlijden langer dan twee maanden onopgemerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl