NOS VoetbalAangepast

Mutu verbannen na Mr. Bean-grap

De Roemeense voetbalbond heeft Adrian Mutu voor altijd verbannen uit het nationale elftal nadat hij de bondscoach belachelijk had gemaakt op Facebook. Dat meldt de Britse editie van Metro.

Bondscoach Victor Piturca had de 34-jarige Mutu buiten de selectie gelaten voor de play-off-duels met Griekenland voor het WK voetbal. Mutu was daar niet blij mee en plaatste uit ergernis een bewerkte foto van de trainer op zijn Facebook-pagina. Het hoofd van Piturca was op de foto vervangen door het hoofd van Mr. Bean.

Excuses

De voormalige Chelsea-spits verwijderde de foto snel en bood later tegenover Roemeense media zijn excuses aan. Maar het kwaad was al geschied. Volgens Metro heeft de Roemeense voetbalbond FRF de voetballer een brief gestuurd, waarin staat hij nooit meer zal worden opgeroepen voor het nationale team.

Mutu, die tegenwoordig uitkomt voor het Franse Ajaccio, maakte in 2000 zijn debuut voor Roemenië en speelde 77 interlands. Hij is altijd een controversieel figuur geweest en werd in het verleden onder meer betrapt op het gebruik van cocaïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl