Teeven: medisch dossier mee

tijd van publicatie Aangepast

Staatssecretaris Teeven wil vreemdelingen die worden uitgezet, voorlopig een kopie van hun medisch dossier meegeven. Het gaat om een tijdelijke oplossing, benadrukt hij.

Teeven reageert op de brief die hij naar de Kamer heeft gestuurd over het Georgische meisje Renata, dat vorig jaar werd uitgezet naar Polen. Daar werd geconstateerd dat zij acute leukemie had.

"Geen fouten"

In de brief staat het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie over de zaak-Renata: de overheid heeft geen fouten gemaakt, maar de overdracht van medische gegevens had beter gekund.

De staatssecretaris zegt nu dat een structurele oplossing voor dat probleem tijd kost en dat er dus naar een tijdelijke oplossing moet worden gekeken.

"We kunnen vreemdelingen voor the time being een kopie van hun medisch dossier meegeven, zodat ze in ieder geval die informatie ter beschikking hebben als ze in een volgende plaats komen."

Uitvoerbaar

De Inspectie Veiligheid en Justitie heeft deze tijdelijke oplossing aan Teeven aangeraden. "Het dossier is van de patiƫnt. Dit lijkt me uitvoerbaar", zegt hoofd Bos.

STER reclame