Kenny van Hummel heeft een nieuwe ploeg gevonden. Hij rijdt volgend seizoen in Italiaanse dienst bij de procontinentale ploeg Androni-Giocattoli. De 31-jarige sprinter komt voor de Italiaanse ploeg waarschijnlijk in actie in de Giro d' Italia. "Ik ben ontzettend blij met deze kans en kijk uit naar de sportieve kansen die de ploeg me biedt", zo schrijft Van Hummel op zijn eigen site.

Van Hummel was al een tijd op zoek naar een nieuwe ploeg. Die dacht hij ook gevonden te hebben nadat hij een overeenkomst had gesloten met de ploeg van de Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso, maar dat project ging niet door. "Een ramp", zegt Van Hummel. "Ik ben daarom enorm blij dat ik in deze moeilijke tijden toch een ploeg heb weten te vinden."

Ook Johnny Hoogerland tekende al bij de ploeg van eigenaar Gianni Savio.

Stapje terug

Met het tekenen bij Androni doet Van Hummel wel een stapje terug. "Ik hoop in 2015 weer op het hoogste niveau te rijden. Ik heb mijn eigen, schone manier van koersen en was zeker nog niet klaar om te stoppen."

Het wordt het eerste buitenlandse avontuur voor Van Hummel na zijn dienstjaren bij Skil-Shimano en Vacansoleil. "Ik wil daarom zo snel mogelijk Italiaans leren spreken."

Van Hummel won dit jaar een etappe in de Arctic Race of Norway. Vorig jaar eindigde hij als derde in de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

STER reclame