Het Nederlands elftal is ook in zijn laatste interland van 2013 ongeslagen gebleven. Het speelde in het oefenduel met Colombia in Amsterdam lang met tien man, maar hield toch met 0-0 stand. Dit kalenderjaar leverden zeven interlands een zege op en vijf een gelijkspel.

Oranje kreeg de eerste grote kans via Rafael van der Vaart, die tegen de lat schoot, waarna Siem de Jong uit de rebound net naast tikte. De ploegen hielden elkaar in het vervolg van de eerste helft in balans zonder grote kansen te creëren.

Wel haalde debutant Joël Veltman opgelucht adem toen hij na slordig balverlies de treffer van Teófilo Gutierrez wegens buitenspel afgekeurd zag worden.

In de slotfase van de eerste helft verloor de oefeninterland het predicaat vriendschappelijk. Zo kreeg Jeremain Lens rood na de provocerende Pablo Armero tegen de grond geduwd te hebben en hielden De Jong en Van der Vaart een blessure over aan het harde spel van de Colombianen.

Oranje houdt stand

Het Oranje-tiental bleef na rust knap overeind en zorgde zelfs enkele keren voor gevaar. De voor Van der Vaart in de ploeg gekomen Leroy Fer was twee keer dicht bij succes, beide keren op aangeven van Luciano Narsingh, de vervanger van De Jong.

Op de valreep maakte ook Patrick van Aanholt zijn debuut; hij viel in blessuretijd in.

STER reclame