Er zijn geen fouten gemaakt bij het verlenen van medische zorg aan het Georgische meisje Renata. Dat stellen de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Staatssecretaris Teeven schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.

De 6-jarige Renata werd in november vorig jaar met haar familie uitgezet naar Polen, waar het gezin de EU was binnengekomen. Justitie wist niet dat zij acute leukemie had.

Kamervragen

De Vijfde Dag besteedde in juli aandacht aan haar zaak. Volgens het tv-programma was voordat de familie werd uitgezet al bekend dat het meisje al wekenlang ziek was. Ook zou ze niet de medische hulp hebben gekregen die ze nodig had. Kamerleden van PvdA, SP, CDA en D66 eisten opheldering.

Teeven schrijft nu dat er geen sprake is van "medisch inhoudelijke tekortkomingen". Volgens de inspectiediensten had de overdacht van medische gegevens tussen betrokken instanties in Nederland wel beter gekund. Voor de behandeling van Renata maakt het niet uit dat de diagnose pas in Polen werd gesteld.

SP niet tevreden

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen zegt in een eerste reactie dat het een schande is dat de onderzoekers niet met de ouders van het meisje hebben gesproken.

STER reclame