8000 keer nee tegen Dr. Corrie

time icon Aangepast

Verontruste ouders willen dat er een einde komt aan de uitzendingen van Dr. Corrie. Wekelijks geeft de fictieve arts seksuele voorlichting aan 10- tot 12-jarige kinderen. De items zijn een onderdeel van het Schooltv Weekjournaal van de NTR.

Het Comité Bezorgde Ouders overhandigt vandaag 8000 handtekeningen aan de Tweede Kamer. De protesterende ouders zullen de Kamer vragen om de petitie op 25 november te bespreken tijdens overleg over het mediabeleid.

"De publieke omroep eigent zich een taak toe die daar niet thuishoort," zegt Yvonne Koopman, een van leden van het oudercomité. "Ik vind dat seksuele voorlichting thuis zou moeten beginnen, niet op school. Natuurlijk zijn er ook ouders die dat gesprek moeilijker vinden om aan te gaan. Maar dan moet de overheid zich direct tot die ouders richten, niet tot de kinderen."

Ook de ludieke toon van het programma vindt Koopman niet gepast.

Speels

Yuri Ohlrichs is seksuoloog en verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Hij vindt dat de toon juist goed aansluit bij de leeftijdsgroep. "Natuurlijk gaat het over serieuze thema's, maar het is bij kinderen belangrijk om een speelse toon te kiezen, omdat ze bij een te strenge toon veel sneller af zullen haken. Op basis van mijn ervaring als seksuoloog, kan ik zeggen dat dit een manier is die werkt."

Vorige week liet staatssecretaris Dekker weten dat hij geen kwaad ziet in het programma. De protesterende ouders voelen zich niet gehoord en willen het onderwerp met de petitie opnieuw op de politieke agenda krijgen.

STER Reclame