In een ziekenhuis in Duitsland zijn bij een boer de onderarmen weer aangezet, die hij bij een zaagongeluk had verloren. De operatie vond in oktober al plaats, maar is nu pas in de openbaarheid gebracht.

De 67-jarige boer uit het Sauerland verloor beide onderarmen toen hij op zijn boerderij met een lintzaag aan het werk was. Na het ongeluk werd hij met helikopter naar Frankfurt overgebracht, 130 kilometer verderop.

In een tien uur durende operatie werden in een gespecialiseerde kliniek pezen, zenuwen en de slagaders in de boven- en onderarmen weer aan elkaar genaaid.

Zeer zeldzame operatie

Volgens de kliniek komt het zelden voor dat er bij een patiënt twee ledematen tegelijkertijd worden aangezet. De artsen hadden in dit geval geen keus. De doorbloeding van de afgezaagde lichaamsdelen moest binnen zes uur weer op gang zijn gebracht.

Het is niet uitgesloten dat de boer zijn armen na verloop van tijd weer goed kan gebruiken. Vijf jaar geleden verloor een Amerikaan een arm en een hand in een maaimachine. Ruim een jaar later kreeg hij de armen van een donor. Hij heeft nu zijn gevoel weer terug en kan zelf zijn veters weer strikken.

STER reclame