NOS WielrennenAangepast

Verbruggen: wie gelooft Armstrong?

Oud UCI-voorzitter Hein Verbruggen doet de recente beschuldigingen die Lance Armstrong tegen hem heeft geuit af als verzinsels. In een sms gericht aan de NOS trekt Verbruggen de geloofwaardigheid van Armstrong ernstig in twijfel. "Sinds wanneer gelooft men Lance Armstrong?", schrijft de voormalig UCI-voorzitter.

In een interview met de Engelse krant The Daily Mail zei Armstrong maandag dat Verbruggen in 1999 op de hoogte was van het vervalsen van een medisch attest door Armstrong en zijn toenmalige ploegleiding van US Postal.

Armstrong werd naar eigen zeggen tijdens de Tour de France van 1999 positief getest op cortisonen, waarna volgens hem in samenspraak met toenmalig UCI-voorzitter Verbruggen een list werd verzonnen om de positieve dopingtest te verdoezelen. Volgens Armstrong zou Verbruggen gezegd hebben dat een positieve dopingtest van Armstrong de "knock-out" zou betekenen voor het wielrennen en dat ze derhalve "iets moesten bedenken".

Gevraagd naar zijn reactie op het verhaal van Armstrong schrijft Verbruggen in een sms aan de NOS: Sinds wanneer gelooft men Lance Armstrong? Sinds hij bij Oprah Winfrey zei dat hij nooit iets met de UCI 'regelde'? Of sinds hij (tegen betaling!) films maakt en interviews geeft en dan blijkbaar met juicy verhalen moet komen?

Zijn verhaal is onlogisch want het ging niet om een positief/strafbaar feit volgens de bevoegde anti-doping instantie. Die betreffende instantie was niet de UCI, maar het Franse ministerie.Van beschuldigingen een jaar terug over grootscheepse medeplichtigheid van de UCI aan doping door Lance Armstrong en zijn team, zijn we dus nu terug tot een cortisonen-gevalletje uit 1999 dat niet eens door het UCI behandeld werd. Hoogachtend, Hein Verbruggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl