De verdedigers Jetro Willems en Bruno Martins Indi zijn dinsdag niet inzetbaar tijdens de oefeninterland tegen Colombia. Bondscoach Louis van Gaal heeft Patrick van Aanholt toegevoegd aan de selectie, die nu uit 22 spelers bestaat.

PSV'er Willems, die zaterdag tegen Japan na de rust inviel, heeft knieklachten. Feyenoorder Martins Indi verrekte in de afsluitende training voor het duel met Japan (2-2) een spier. Beiden hebben inmiddels het trainingskamp van Oranje in Noordwijk verlaten.

Voor de 23-jarige Van Aanholt is het zijn eerste verkiezing voor Oranje. De verdediger van koploper Vitesse was afgelopen zomer nog met Jong Oranje actief op het EK onder 21 in Israël. De Chelsea-huurling meldt zich vanmiddag in Noordwijk en traint maandag voor het eerst mee.

Geen zorgen over De Jong

Nigel de Jong heeft geen ernstige blessure overgehouden aan de oefeninterland tegen Japan. De middenvelder van AC Milan liet zich zaterdag in de rust vervangen, nadat hij een tik op zijn linkervoet had gehad. De Jong dacht in eerste instantie dat een scan nodig was om de ernst van de kwetsuur vast te stellen, maar de zwelling nam op de terugreis naar Noordwijk al snel af, waarmee de eerste zorgen alweer verdwenen.

De controlerende middenvelder kan maandag tijdens de besloten training waarschijnlijk alweer voluit meedoen. Verwacht wordt dat De Jong dinsdag tegen Colombia gewoon kan spelen.

Elf man op trainingsveld

Bondscoach Van Gaal trainde vanmiddag met elf spelers op het veld van Quick Boys in Katwijk. Op doelman Jasper Cillessen na gingen alle basisspelers van de wedstrijd tegen Japan in de sportzaal aan de slag. Voor sommige van de reserves tegen Japan lonkt op basis van de training een basisplaats tegen Colombia. Mogelijk starten Stijn Schaars, Gregory van der Wiel en Tim Krul.

STER reclame