Guus Hiddink staat open voor een nieuwe baan als bondscoach. Dat schrijft de Achterhoeker vandaag in zijn column in De Telegraaf. De afgelopen weken werd Hiddink weer nadrukkelijk genoemd als opvolger van Louis van Gaal. Al dan niet in combinatie met Danny Blind.

"Een rol als bondscoach waar dan ook zou kunnen. Er was belangstelling van Australië, maar ik heb aangegeven dat nu niet te willen. Dan had ik direct moeten beginnen en ik heb de afgelopen jaren twee keer de wereld rondgereisd en ben even toe aan iets anders. In principe ben ik ook niet van plan het WK te doen en kijk ik meer voor de periode daarna."

Hiddink reageert ook op de geruchten over een eventuele terugkeer bij het Nederlands elftal, mogelijk in combinatie met de huidige assistent-bondscoach Danny Blind: "Ook het Nederlands elftal, waarmee mijn naam in verband wordt gebracht, is nu niet concreet. Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen."

Twee keer halve finales WK

Hiddink was in zijn loopbaan bondscoach van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. Met Nederland en Zuid-Korea haalde hij de halve finales van het wereldkampioenschap. Alleen met Rusland slaagde Hiddink er niet in het WK te bereiken. Met Turkije mislukte plaatsing voor het EK 2012.

"Bondscoach zijn is een vak apart", schrijft Hiddink. "Dat heb ik gemerkt in mijn eerste periode als bondscoach tussen 1995 en 1998 bij het Nederlands elftal. Het is een heel mooie baan en ik heb de eer gehad om van vijf landen bondscoach te zijn. Maar het is ook lastig, omdat je als bondscoach relatief weinig invloed hebben. Je kunt pas echt langdurig werken met een groep in de voorbereiding op een WK."

STER reclame