NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Cel schooldirecteur voor ontucht

De rechtbank in Den Bosch heeft een voormalige schooldirecteur uit Valkenswaard wegens ontucht tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De man kreeg verder een taakstraf van 120 uur opgelegd.

De man was directeur van de inmiddels gesloten particuliere Agnus Dei-school. Die werd vooral door hoogbegaafde kinderen bezocht. Veel leerlingen waren autistisch.

Aangifte

In maart vorig jaar deed een docente aangifte tegen de directeur, omdat zij meerdere malen had gezien dat hij een toen 17 jaar oude leerling omhelsde.

De politie hing daarop camera's op in de school. In oktober was op beelden te zien dat de directeur seksueel contact had met dezelfde jongen. De directeur werd dezelfde dag opgepakt.

De rechtbank acht bewezen dat hij meerdere malen ontucht met de jongen heeft gepleegd. De verdenking van het bezit van kinderporno werd nietig verklaard, omdat die in de tenlastelegging niet duidelijk genoeg was omschreven.

Celstraf

De officier van justitie had een celstraf van drie jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank besloot tot de lagere straf, onder meer omdat de directeur verminderd toerekeningsvatbaar is.

Onderdeel van de straf is dat hij zich laat behandelen door een psychiatrische instelling en dat hij langdurig onder toezicht van de reclassering blijft. Verder krijgt hij een beroepsverbod van vijf jaar. Hij moet het slachtoffer een vergoeding van 3650 euro betalen.

STER reclame