NOS NieuwsAangepast

Boete om doorgeven parkeerkaart

Een boete voor een doorgegeven parkeerkaart heeft in Zwijndrecht geleid tot een motie in de gemeenteraad. De gemeenteraad vindt unaniem dat de boete niet opgelegd had moeten worden.

De man die de boete kreeg, Sander van Lith, deed in het AD zijn verhaal. Bij het winkelcentrum gaf hij zijn parkeerkaartje, dat nog een uur geldig was, aan een andere bezoeker. Controleurs zagen dat en legden hem een boete op.

Gehandhaafd

De kwestie leidde tot grote discussie in de gemeenteraad van Zwijndrecht. De raadsleden vinden dat de gemeente de parkeercontroleurs de opdracht moet geven in zo'n geval geen boete op te leggen, omdat het volgens hen van belang is dat er daadwerkelijk parkeergeld is betaald. Het maakt daarbij niet uit door wie of voor welke auto.

"Wij als college willen dit helemaal niet", zegt wethouder Elbert Vissers (VVD). "Ik zie het doorgeven van bonnetjes als een heel sociaal iets. Ik doe het zelf ook en heb nooit geweten dat het verboden is."

Het doorgeven van bonnetjes in Zwijndrecht wordt voorlopig gedoogd. "Ik heb gezegd dat er niet effectief gehandhaafd op mag worden", zegt de wethouder. Hij zoekt uit wat er in de wet staat en wil dat mensen voorlopig geen boetes meer krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl