NOS NieuwsAangepast

Trein India botst op kudde olifanten

In het oosten van India zijn zeker zeven olifanten omgekomen bij een botsing met een passagierstrein. Een kudde van 40 olifanten stak met zonsopgang de rails over toen de trein met zo'n 75 kilometer per uur op de dieren inreed.

Volgens de lokale autoriteiten kan het dodental onder de olifanten nog oplopen. Tien andere olifanten raakten zwaargewond bij het ongeluk in West-Bengalen, zo'n 700 kilometer ten noorden van Calcutta. Volgens lokale media werd een van de olifanten honderden meters meegesleept.

Kudde

De overgebleven dieren verspreidden zich na de botsing, maar de kudde keerde korte tijd later terug naar de plek van het ongeluk. Daar hebben de olifanten een hele tijd gestaan, totdat boswachters en treinpersoneel de dieren verjoegen.

In India zijn de laatste jaren tientallen olifanten omgekomen bij ongelukken met treinen. Die rijden dwars door nationale parken en de bossen in India. Volgens minister Burman van Bosbouw van West-Bengalen negeren de spoorwegen verzoeken om langzamer te rijden in olifantrijke gebieden.

Mascotte

Overigens is de mascotte van de Indiase spoorwegen een olifant. De olifant is een beschermd dier in India en zelfs tot nationaal erfgoed verklaard. In het land leven naar schatting zo'n 26.000 olifanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl