Wie in het bezit wil komen van de schoenen die Michael Jordan droeg in de beroemde 'griep-wedstrijd' tijdens de NBA-finale in 1997, moet er op 18 november bij zijn. Dan gaan ze namelijk onder de hamer.

Een voormalige ballenjongen van Utah Jazz kreeg de schoenen destijds van 'His Royal Airness' in ruil voor... appelmoes. Preston Truman regelde de appelmoes voor de wedstrijd voor Jordan, die destijds kampte met griep.

The 'Flu-game'

Jordan kon eigenlijk niet spelen en kwam naar verluidt pas een uur voor de wedstrijd uit zijn bed. Hij oogde dan ook zwak en slap aan het begin, maar gedurende de wedstrijd werd hij (mede dankzij de appelmoes?) steeds sterker.

De superster van Chicago Bulls kwam uiteindelijk tot 38 punten, waardoor Chicago met 90-88 won van Utah. Daarmee kwamen de Bulls op een 3-2 voorsprong in de best-of-7-serie, die uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen.

De wedstrijd ging de geschiedenis in als 'The Flu-game' (griep-wedstrijd) en na afloop viel Michael Jordan totaal uitgeput in de armen van ploeggenoot Scottie Pippen. Om Preston Truman te bedanken voor de appelmoes gaf Michael Jordan zijn schoenen, inclusief handtekening, aan de ballenjongen.

Zestien jaar in een kluis bewaard

Truman bewaarde de schoenen al die tijd veilig in de kluis van een bank in Utah. Onlangs haalde hij ze er uit en besloot ze aan te bieden aan een veilighuis. Die onderzocht de echtheid van de schoenen en bepaalde dat het écht om de 'Flu-game-shoes' ging. Op 18 november worden ze geveild, het startbod is 5.000 dollar.

STER reclame