In Hongarije heeft een hersendode vrouw een gezond kind gebaard. De vrouw kreeg in de vijftiende week van de zwangerschap een beroerte en werd sindsdien kunstmatig in leven gehouden. Drie maanden na de beroerte brachten artsen de baby met een keizersnede ter wereld, na een zwangerschap van 27 weken.

Volgens de specialisten van het ziekenhuis in de stad Debrecen is het kind gezond en ontwikkelt het zich normaal. Bij de geboorte woog het 1,4 kilo. Het geslacht van de baby is niet bekendgemaakt.

Transplantatie

Twee dagen na de keizersnede zijn vijf organen van de vrouw getransplanteerd. Haar hart, lever, alvleesklier en beide nieren werden succesvol overgeplaatst bij vier verschillende patiënten.

Het komt vaker voor dat hersendode vrouwen gezonde kinderen ter wereld brengen, maar het is volgens de artsen van het ziekenhuis nog niet eerder voorgekomen dat vervolgens een succesvolle orgaantransplantatie plaatsvond.

"Het bijzondere is dat deze vrouw een gezond kind op de wereld heeft gezet, maar daarbij ook vier andere levens heeft gered", zegt een van de artsen.

STER reclame