Volleyballer Nico Freriks stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands team zolang Edwin Benne bondscoach is. Dat heeft de routinier van Oranje besloten nadat hij door Benne gepasseerd werd voor de WK-kwalificatie.

"Onder deze bondscoach speel ik niet meer in Oranje", aldus de oudgediende, die na de aanvoerders Rob Bontje en Jeroen Rauwerdink de derde grote naam uit het volleybalteam was die door Benne buiten de selectie werd gehouden. Freriks: "De bondscoach heeft mij gepasseerd. En nee, daar heb ik geen uitleg over gehad. Daar ben ik wel teleurgesteld over."

Freriks was het afgelopen jaar tweede spelverdeler bij Oranje, achter Nimir Abdelaziz. Hij werd door bondscoach Benne opgeroepen nadat Yannick van Harskamp zich deze zomer niet beschikbaar stelde voor het Nederlands team.

Van Harskamp is nu teruggekeerd bij Oranje en dus was er geen plek meer voor Freriks. "Ik ben teleurgesteld in de manier waarop Benne mij gebruikt heeft. Hij heeft nu deze beslissing genomen, maar anders was ik er zelf mee gestopt. Jammer dat het na al die jaren zo moet eindigen, maar ik ga me nu op andere dingen focussen."

STER reclame