NOS NieuwsAangepast

Minister: extra evaluatie Tuitjenhorn

Minister Schippers van Volksgezondheid wil een brede en onafhankelijke evaluatie van het handelen van de betrokken instanties in de kwestie Tuitjenhorn.

De evaluatie begint als de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn onderzoek naar de gang van zaken in Tuitjenhorn heeft afgerond. Dat is naar verwachting over ongeveer drie maanden.

Zelfmoord

In Tuitjenhorn pleegde een huisarts zelfmoord nadat hij was geschorst vanwege een euthanasiezaak.

Schippers wil dat er wordt gekeken naar het optreden van het AMC, de IGZ en de beroepsverenigingen van artsen LHV en KNMG. Met haar collega Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft zij afgesproken dat ook het handelen van het Openbaar Ministerie onderdeel is van de evaluatie.

Zorgvuldig

Schippers woordvoerder herhaalt dat de minister, zoals zij eerder al samen met Opstelten aan de Tweede Kamer schreef, het optreden van IGZ en OM steunt, "Maar het is goed om na afronding van het IGZ-onderzoek alle aspecten op zorgvuldige en onafhankelijke wijze te laten evalueren."

De IGZ heeft zelf al eerder aangegeven dat zij zich "toetsbaar" opstelt. De onderzoeksopdracht en samenstelling van de evaluatiecommissie moeten nog worden vastgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl