NOS NieuwsAangepast

Dj Giel meest ervaren in Huis

Zes dagen opgesloten zitten in een huisje van glas zonder eten. Een lastige taak, maar ook dit jaar zijn drie dj's van 3FM weer bereid dat te doen voor het goede doel.

Giel Beelen (36), Paul Rabbering (34) en Coen Swijnenberg (33) gaan dit jaar het Huis in. Het drietal zat in 2008 in dezelfde samenstelling in het Glazen Huis in Breda.

Het Glazen Huis staat deze editie in Leeuwarden, maar het idee erachter is het zelfde als de voorgaande edities. Drie 3FM-dj's stappen het huis in om zes dagen lang platen te draaien om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Diarree

Dit jaar wordt geld ingezameld om kindersterfte door diarree te bestrijden. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd meer dan 12 miljoen euro bijeengebracht tegen babysterfte.

Giel, Paul en Coen gaan op 18 december het huis in. Daarbij slapen ze om de beurt een paar uurtjes om daarna weer muziek te draaien en geld van donateurs in ontvangst te nemen. Om de paar uur krijgen de drie bewoners een groente- of fruitsapje, maar geen vast voedsel.

Voor Giel Beelen wordt het de achtste keer in het huis. "Iedereen denkt dat het went, maar hier kun je niet aan wennen", zei Giel op 3FM.

Retespannend

Coen Swijnenberg, die voor de vierde keer opgesloten wordt in het huis, is het met Giel eens. "We zeggen elk jaar dat het niet went, maar zo is het echt. Het blijft retespannend, bijzonder en eng."

Paul Rabbering is met twee edities de minst ervaren in het huis. "Ik ben blij dat ik het nog een keer mag doen. De eerste keer was zo overweldigend. Je weet niet wat je meemaakt. En nu weet ik wat ik kan verwachten en kan ik er meer van genieten", aldus de dj.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl