NOS SportAangepast

"Streng twitterbeleid in Sotsji"

Er is commotie ontstaan rondom de eisen voor accreditatie tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Volgens Russische media raken journalisten die tijdens de Spelen met hun telefoon foto's en video's maken van het evenement en die plaatsen op sociale media als Twitter, Instagram en Facebook, mogelijk hun accreditatie kwijt.

Dat zou Vasili Konov, werkzaam voor het Russische staatspersbureau, hebben laten weten op een seminar voor sportjournalisten. De accreditatie geldt tevens als werkvisum, waardoor de betreffende journalist ook het land zal moeten verlaten.

Konov ontkent de uitspraken te hebben gedaan en noemt de berichtgeving erover "grove leugens".

Een verbod voor journalisten om foto's en video's te plaatsen op sociale media zou overigens niet nieuw zijn. Ook bij de Spelen van Londen in 2012 golden zulke regels, hoewel op de naleving daarvan niet streng werd toegezien.

Opvallend genoeg liet Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dezelfde dag juist weten dat het delen van foto's en video via sociale media niet alleen is toegestaan, maar zelfs wordt aangemoedigd. "Neem zoveel mogelijk foto's en deel ze", aldus Adams.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl