De meningen over de selectie van de 21-jarige Ajacied Joël Veltman voor het Nederlands elftal lopen uiteen. Willem van Hanegem snapt niets van bondscoach Louis van Gaal, terwijl Johan Cruijff denkt dat het wel goed kan uitpakken.

"Om dan meteen een veelbelovend jongetje als Joël Veltman voor Oranje te selecteren, vind ik dan weer overdreven", stelt Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld. "Maar misschien is onze bondscoach nog steeds wel een supporter van Ajax. Alleen in dat geval snap ik die snelle selectie."

Cruijff vindt dat de keuze voor Veltman "geen kwaad" kan. Dat laat hij optekenen in zijn column in De Telegraaf. "Alleen moet de vinger juist nu extra aan de pols worden gehouden. Gebeurt dat op een goede manier, dan kan zo'n selectie heel goed gaan uitpakken. Gebeurt dat niet, dan worden er risico's genomen."

"Aan de ene kant is een selectie voor het Nederlands elftal een enorme eer", gaat Cruijff verder. "Aan de andere kant krijgt zo'n jongen wel extra druk op zijn schouders. Bij Ajax weten we al een tijd wat Veltman in zich heeft, nu begint het anderen ook op te vallen. Dus worden er allerlei dingen in gang gezet. Een proces waarin de coaches extra scherp moeten zijn."

STER reclame