Go Ahead speelt Roda van de mat

Go Ahead Eagles heeft in een levendig duel met 4-1 gewonnen bij Roda JC, dat voor het eerst in zeven duels weer een nederlaag moest slikken.

Jarchinio Antonia speelde voor de rust een glansrol met twee goals binnen een minuut en een assist. Hij trof al na negen minuten doel met prachtig schot van twintig meter in de verre kruising na een al even fraaie kapbeweging. Nog geen minuut later had hij opnieuw succes. Ditmaal met een kopbal, die pas net achter de doellijn kon worden gekeerd. Vervolgens kopte Mitchell Donald raak namens Roda, waarna Antonia Xander Houtkoop in staat stelde de marge van twee treffers te herstellen. Antonia verzuimde even later zelf zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken.

geen inhaalrace

Van een inhaalrace door de Limburgerse ploeg, waarin Frank Biemans al na 29 minuten plaats had moeten maken voor stormram Frank Demouge, kwam weinig terecht. Vlak na de rust (47.) kon Ard van Peppen na een onnodige tweede gele kaart inrukken, waarmee de ploeg van Ruud Brood het verder kon vergeten. De gasten uit Deventer, die in de vorige drie uitduels geen doelpunt hadden gemaakt, profiteerden van de ruimte en tikten het gedemoraliseerde Roda van de mat. AZ-huurling Erik Falkenburg knikte bij de tweede paal beheerst de 4-1 binnen.

gefrustreerd

Roda raakte nog verder gefrustreerd en zette daarna met een aantal overtredingen vooral zichzelf te kijk. Demouge en Mark Fledderus hadden na een opstootje geluk dat hen de rode kaart bespaard bleef. Ook Antonia, die de grote Roda-spits Demouge bij de keel greep, had vroegtijdig onder de douche gestuurd kunnen worden.

De ploeg van Foeke Booy vond het daarna wel prima en spande zich niet meer bovenmatig in om Roda nog meer pijn te doen. Heel blijven en de wedstrijd uittikken hadden de prioriteit. Daarin slaagden de bezoekers verder zonder moeite.